• Ispitivanje električnih i gromobranskih instalacija
  Metroalfa je akreditirana prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 za ispitivanje električnih i gromobranskih instalacija sukladno zahtjevima Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/2015)
dobrodošli na naše stranice

USLUGE

METROALFA d.o.o. je tvrtka specijalizirana za pružanje usluga iz područja zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša i energetike.
VIŠE...

O NAMA

Tvrtka METROALFA društvo s ograničenom odgovornošću za tehničko ispitivanje i analizu, kontrolu i druge usluge jedna je od vodećih tvrtki u Republici Hrvatskoj za pružanje usluga iz područja djelatnosti zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša i energetskog certificiranja.
VIŠE...
novosti
 • 20.03.2023 NOVA AKREDITIRANA NORMA- HRN EN 16841-2:2016 Od 07.03.2023. akreditirani smo za  europsku normu (HRN EN 16841-2:2016) koja opisuje metodu određivanja opsega perjanice (rasprostiranja) prepoznatljivih mirisa iz određenog izvora. Metoda perjanice uključuje određivanje prisutnosti ili odsutnosti prepoznatljivog mirisa u promatranom području u određenim meteorološkim uvjetima (specifični smjer i brzina vjetra, itd.).

  Prikaz rezultata mjerenja (grafički prikaz rasprostiranja mirisa u prostoru) koristi se za određivanje potencijalne površine i opsega izloženosti naručitelja ispitivanja prepoznatljivim mirisima koristeći metodu obrnute disperzije u određenim meteorološkim uvjetima.

   Ispitivanje prema metodi HRN EN 16841-2:2016 ne uključuje:

  · mjerenje intenziteta mirisa iz okoline;
  · mjerenje hedonističkog tona mirisa;
  · kontinuirano mjerenje izloženosti mirisu u okolnom zraku
  · izračun emisije mirisa iz izvora

  Osim navedene norme, u mogućnosti smo odrediti intenzitet karakterističnog mirisa u okolnom zraku prijenosnim dinamičkim olfaktometrom po prijavi pojavljivanja mirisa, izvještaj za navedeno ispitivanje izdaje se bez znaka akreditacije.
zastupstvo
 • Tvrtka Metroalfa je zastupnik renomirane tvrtke Ratfisch za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju za prodaju uređaja za mjerenje emisija ukupnih hlapivih ugljikovodika u zrak, metodom FID.
  Detaljne informacije o uređajima potražite na www.ratfisch.de